Bojana Bojčić

Bojana Bojčić

Bojana Bojčić rodjena je 1996. godine u Beogradu. Završila je Školu za dizajn, smer likovni tehničar 2015. godine. Iste godine upisala je Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu, odsek slikarstvo u klasi prof. Simonide Rajčević. Osnovne studije završila u klasi prof. Branka Rakovića 2019. godine. Iste je upisala master studije i završila ih 2020. u klasi prof. Branka Rakovića. Samostalno je izlagala tri puta i učestvovala na više kolektivnih izložbi.

Na instagramu sam je pronašla preko Miljane Mitrović na profilu  @josjednabojana i  oduševila se serijom slika koja je za temu imala nar.

Pogledajte njene radove obavezno a evo šta nam je Bojana ispričala o sebi:

1.Gde si odrasla?

Odrasla sam u stanu, prvi sprat. Oduvek sam priželjkivala kuću i dvorište. Zašto? Iskreno nisam sigurna. Možda zato što sobu delim sa bratom, pa mi ponekad nedostaje “moj kutak”.
2.Brat, sestra…
Imam mlađeg brata. Mnogi kažu da ličimo, ali smo karakterno sušta suprotnost. Mama često ume da kaže: “Odrasli su zajedno, u istoj sobi, isto vaspitani…a nebo i zemlja!” Trenutno je student četvrte godine studija na Pravnom fakultetu.

3.Baka, deka?
Hmm baka i deka? Nije lepo izdvajati, ali nekako sam oduvek bila najviše vezana za maminu mamu. Ona je bila neko ko je krio dečije tajne, nestašluke, ispraćala u školu i dočekivala, išla na priredbe… Bila mi je druga mama. Moja najbolja drugarica ume da kaže da je bila “naša baka”, bila je baka celom društvu.

4.Draga sećanja…
Nisam sigurna šta bih mogla da izdvojim, mnogo je toga. Možda period bezbrižnog detinjstva, odlazak na selo, potom srednja škola koju sam mnogo volela. Ili bih možda mogla da izdvojim period studija kao najlepši, velike klase, miris terpentina, sloboda crtanja i slikanja, uzbuđenje pred godišnje izložbe na fakultetu… Eto, neka bude to.

5.Ko ili šta misliš da je prevagnulo za smer odrastanja i sazrevanja?
Mama

6.U šta veruješ?
Verujem da se u životu sve dešava sa nekim razlogom.

7. Svetlo na kraju tunela, (lošeg perioda, dana)tvoj moto?
“I ovo će proći!”

8.Ljubazna si jer… Ljubazna sam jer sam tako vaspitana.

9.Životinje
Ceo život sam imala kornjače. Trenutno imam dve.

10.Skriveni hobi?
Nisam sigurna da li je i dalje hobi, tako je počelo. Pravim unikatne foto albume. Vremenom sam napredovala i napravila svoj “mali biznis”.11. LjubavSigurnost 12. Predlog knjige za čitanje i filma za gledanje?Jedan od predloga knjige za čitanje je svakako “Žudnja za životom” Irvinga Stouna. A film jedan od naših neprevaziđenih “Lajanje na zvezde”.  12. Nešto vezano za hranu…recept?Iskreno nisam neka kuvarica. Učim se malo pomalo. Ovo je jedan od recepata koji sam probala u poslednje vreme, mini pileće pljeskavice. Sastojci:250-300g piletine1 glavica crnog luka 1 čen belog luka šaka svežeg peršuna ili kašika suvogravna kašičica solipola kašičice bibera 1 belance Sve sastojke stavite u blender i izmiksajte. Od dobijene mase oblikujte pljeskavice, potom ih malo premažite maslinovim uljem i pecite po 10 minuta sa obe strane na 220 stepeni u rerni koju ste prethodno zagrejali. Prijatno!

Srž

Ulje na platnu

2019

Zrelost

ulje na platnu

2019

Jednakost

Ulje na platnu

40 x 30 cm

2020

Jednakost

Iz serije Maska

ulje na platnu

30 x 25 cm

2020

Iz serije Maska

ulje na platnu

40 x 30 cm

2020

Iz serije Maska

ulje na platnu

40 x 30 cm

2020

Bojanu možete pratiti na instagram profilima @josjednabojana i @bojana.bojcic

Autor prve fotografije :

Sanja Brezičanin